wersja dla słabowidzących

Cele - 26.05.2014

Cel główny:

Podniesienie do 09.2015 efektywności i rynkowości procesów kształcenia w TZS1 i TZSP poprzez rozszerzenie dwóch kompleksowych, ukierunkowanych na kształtowanie utylitarnych umiejętności zawodowych i kluczowych program. rozwojowych u 142 BO (59K) , opartych na realizacji w ścisłej współpracy z pracodawcami zajęć pozalekcyjnych, praktyk zawodowych i doradztwa edukacyno-zawodowego, z zastosowaniem nowoczesnych metod nauczania i oceniania.

Cele szczegółowe:

Dostosowanie kształcenia zawodowego do potrzeb rynku pracy poprzez realizację dodatkowych zajęć pozalekcyjnych WPRUZ BRANŻ przez uczniów realizujących kształcenie na kierunkach technik logistyk, technik żywienia, technik hotelarstwa i informatyk z zastosowaniem nowoczesnych pomocy dydaktycznych.

Podniesienie do 09.2015 r. poziomu zaangażowania się przedstawicieli lokalnych pracodawców w proces kształcenia zawodowego  ucz.TZS1 i TZSP poprzez udział uczniów w praktykach u pracodawców oraz podniesienie do 09.2015r.poziomu praktycznych umiejętności zawodowych i kluczowych u 142 (59K)ucz.TZS1 i TSZP, pozwalających na lepsze dostosowanie się do oczekiwań lokalnego rynku pracy poprzez udział w zajęciach projektowych.

Podniesienie do 09.2015 poziomu dopasowania dróg zawodowych i edukacyjnych u 142(59K)ucz.TZS1 i TZSP do potrzeb lokalnego rynku pracy oraz własnych predyspozycji zawodowych.