wersja dla słabowidzących
MENU - kliknij żeby rozwinąć

Polskie Potrawy Wigilijne w Goleniowskim Domu Kultury - 08.01.2015 r.

 -

Zespół Szkół nr 1 w Goleniowie:

Samorząd Uczniowski Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie wspólnie z Radą Rodziców wziął udziału w XII konkursie „Polskie Potrawy Wigilijne”, który odbył się w niedzielę – 21 grudnia 2014 r. w siedzibie Goleniowskiego Domu Kultury.

W tym roku Samorząd Uczniowski zdobył wyróżnienie w kategorii zupy wigilijne za zupę grzybową. Natomiast Rada Rodziców otrzymała nagrodę Grand Prix ufundowaną przez Burmistrza Gminy Goleniów Pana Roberta Krupowicza w kategorii ryby – za ziemniaki faszerowane śledziem w sosie curry. Wystój stanowiska konkursowego przygotowała Pani wicedyrektor Beata Igras. Na uwagę zasługuje również zajęcie pierwszego miejsca przez nauczyciela języka polskiego ZS nr 1 Panią Małgorzatę Kozak za tort makowy.

Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy sukcesów podczas konkursu „Polskie Potrawy Wielkanocne”.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Maszewie:

Jak co roku przed świętami Bożego Narodzenia uczniowie ZSP w Maszewie pod kierunkiem p. Małgorzaty Węcławik Adamczuk wzięli udział w konkursie na potrawy wigilijne, organizowanym przez Goleniowski Dom Kultury. Młodzież przygotowała potrawy w czterech kategoriach: zupy i barszcze, ryby, ciasta i wypieki oraz pierogi, uszka i inne.

W tym roku komisję, której przewodniczył p. Wiesław Kartasiński -szef kuchni Restauracji Hotelu Radisson w Szczecinie, oczarował karp w cieście z orzechami z sosem jabłkowo-chrzanowym. Mimo tego, że to ryba była popisowym daniem na naszym wigilijnym stole, pozostałe potrawy były równie pyszne.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejAkceptuję